Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 21:09:48 Bon-inci-12 Br Voertuig (personenauto) N339 - Lochemseweg Epse 042830 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Deventer (Bevelvoerders) IJsselland
donderdag 17 januari 2019

WOENSDAG 08|08

Olifant loopt tuin in Ommen binnen en vreet aan Perenboom

Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit

OMMEN - Vanmiddag kregen de politie een nogal opzienbarende melding binnen. Volgens de meldkamer zou er een olifant door de tuin van de melder lopen en ook al aan het eten zijn van zijn perenboom. De melder gaf desgevraagd aan dat het geen grapje betrof..


Onderweg naar het adres van de melder –in het buitengebied van Ommen- vroegen agenten zich al af hoe zij in hemelsnaam een olifant zouden moeten vangen. Dit was voor hun ook de eerste keer. Na enige minuten kwamen zij bij de woning van de melder en zagen zij meteen al grote bulten ontlasting op de oprit liggen. Ze zagen direct dat deze ontlasting daadwerkelijk wel eens afkomstig van een olifant kon zijn.


Bij de woning troffen agenten de behoorlijk geschrokken bewoners, die ons vertelden dat de eigenaar van de olifant het beest zojuist had opgehaald en was vertrokken via een bospad.
Nadat zij dit bospad enkele honderden meters hadden gevolgd, troffen zij inderdaad de olifant aan, inclusief zijn eigenaar.


Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker was, die dagelijks enkele keren met de olifant ging wandelen in het bos. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit. De olifant hoorde bij een circus, welke deze dagen op een camping in de omgeving is neergestreken.


De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met de agenten teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Hier heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines