Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 12:32:46 13176 Rit 113270 Vinkeveen Achterbos 3645CD Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-176

Ambulance 13-176

zaterdag 19 oktober 2019

DINSDAG 07|09

UPDATE: Brand Amersfoort niet aangestoken.

AMERSFOORT- Een grote brand heeft dinsdagmorgen vroeg een pand verwoest in het centrum voor Natuur-Milieu Educatie op landgoed Schothorst.

 

Door de rieten kap op het pand kon het vuur zich razendsnel verspreiden. Op het terrein staat ook een pand van het ''middeleeuws erf'', deze is niet in gevaar geweest. De brandweer van Amersfoort was met groot matriaal uitgerukt naar de Schothorsterlaan, daarbij kreeg het assistentie van de rietdekkersploegen uit Cothen/Langbroek en Werkhoven. Het pand moet voor een groot deel als verloren worden beschouwd.

 

Update:

 

Dinsdagavond heeft de politie bekend gemaakt dat er geen aanwijzingen zijn dat de brand aangestoken is aan de Schothorsterlaan in Amersfoort. De Reserche heeft dinsdag overdag uitvoerig onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand die vermoedelijk op de tweede verdieping is begonnen. De gemeente Amersfoort maakte tevens bekend een onderzoek te starten naar de werkwijze van het beveiligingsbedrijf die nacht.

Het beveiligings bedrijf zou volgens de gemeente niet tijdig hebben gereageerd op enkel brandmelders in het pand die afgingen. Een passant melde de brand wel maar toen was het voor het pand al te laat.

Locatie
Video's
Reacties
Geert Bos zegt: spacer
In Amersfoort heeft een grote brand in het centrum voor natuur- en milieu educatie op het Landgoed Schothorst, is een boerderij met een rieten kap volledig afgebrand. De Amersfoortse brandweer kreeg hulp van korpsen uit Woudenberg, Bilthoven, rietdekkers van de brandweer uit Cothen-Langbroek en Werkhoven. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd.
07-09-10 09:52
Score: 5
hartsuiker zegt: spacer
Een groot verlies voor amersfoort en omstreken. Ook voor alle scholen. Ben er helemaal stil van.
07-09-10 12:38
Score: 5
Chris Berkhout zegt: spacer
Hartverscheurend. Ben zelf als vrijwilliger werkzaam op het middeleeuws erf (o.a. organisatie vikingweekenden en lid van de bergkamp sibbe), en kom er ruim 20 jaar over de vloer. Dit is echt een grote klap om te verwerken, en dan ook nog net na de renovatie... Mijn jeugd is vanochtend afgebrand.
07-09-10 14:44
Score: 3
Fam Jonker zegt: spacer
Wat een enorm verlies voor Amersfoort. Medewerkers van het CNME: sterkte gewenst!
We hopen van harte dat de boerderij herbouwd kan worden.
07-09-10 21:11
Score: 1
Lorenza den ouden zegt: spacer
ik woon heel dicht in de buurt van het gebouw....
ik en een vriendin van mij waren nog langs geweest 3 dagen voor de brand, het was echt een super mooi gebouw geworden!
helaas las ik gister in de krant dat het is afgebrand, en ben vandaag gelijk wezen kijken met een andere vriendin van mij, toen we het zagen sprongen er tranen in mijn ogen....
voor de mensen die er wekte heel veel sterkte!
en ik hoop van harte dat het nog gemaakt kan worden!
gr. Lorenza
09-09-10 19:42
Score: 3
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines