Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:13:01 Bdh-04 Ongeval Letsel (afhijsen Patient) Harstenhoekweg Sgravh 159650 159630 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Hollands Midden (Infocode AC Haaglanden)
donderdag 04 juni 2020

ZONDAG 01|03

Politie schiet ontsnapte tbs'er dood tijdens vuurgevecht in Ochten [update]

Eerder vandaag zouden twee TBS'ers ontsnapt zijn uit de kliniek De Kijvelanden in Portugaal bij Rotterdam

OCHTEN / POORTUGAAL - Zondagmiddag 1 maart zijn twee TBS patiënten ontsnapt uit FPC de Kijvelanden in Poortugaal. Na een achtervolging op de A15 heeft de politie het tweetal aangehouden. Bij de aanhouding is één van de twee mannen om het leven gekomen. De andere man is aangehouden en zit vast.

 

Gijzeling
De twee TBS'ers hebben rond half vijf vanmiddag een medewerker bedreigd met een vuurwapen en een mes. Vervolgens zijn ze de kliniek ontvlucht. Bij de gijzeling is de betrokken medewerker licht gewond geraakt.

 

Eenmaal buiten de kliniek heeft het duo een taxi staande gehouden, is ingestapt en gevlucht. De politie zette de achtervolging in over de A15. Ter hoogte van Kesteren werd de auto door de politie gestopt.

 

De twee ontsnapte mannen renden naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie. Daarbij is één van de twee mannen levensbedreigend gewond geraakt. De 37-jarige man overleed ter plekke. De andere man en de taxichauffeur zijn aangehouden, de politie en de Rijksrecherche doen nader onderzoek.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines