Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:32:47 Ambu 17110 Kleiweg 3045PM Rotterdam Rottdm Bon 80646 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-110

Ambulance 17-110

vrijdag 03 juli 2020

ZONDAG 31|05

Twee horecapanden in centrum Hoogeveen volledig verwoest door grote brand

Het vuur begon rond 04:00 uur boven Grillroom La Bamba en sloeg over naar het aangrenzende café De Pastoor

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei is er brand uitgebroken aan de Hoofdstraat in het centrum van Hoogeveen.

 

Het vuur begon rond 04:00 uur boven Grillroom La Bamba en sloeg over naar het aangrenzende café De Pastoor. De vlammen sloegen meters hoog uit het dak van de panden. De brandweer schaalde op naar het sein 'zeer grote brand' en kwam met veel materiaal ter plaatse. Om voldoende bluswater te krijgen heeft men een dompelpomp te water gelaten in het nabijgelegen kanaal.

 

Vanwege de felle brand zijn omliggende panden en woningen ontruimd. Het is niet bekend om hoewel geëvacueerde mensen het gaat.

 

Vanwege de rookontwikkeling werd er een NL-Alert uitgegeven. Rook is altijd giftig en daarom werd gevraagd om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Het bericht is later ingetrokken omdat de rook was afgenomen.

 

Enorme schade
De schade aan de twee horecapanden is groot. Beide zaken zijn verloren gegaan. In de naastgelegen winkel Primera is sprake van rookschade.

 

Een sloopbedrijf hielp tegen de ochtend met het uit elkaar halen van de overgebleven resten van de afgebrande panden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines