Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 13:25:52 13118 13991 13812 13112 Rit 66898 66899 66900 66901 Amsterdam Roesiel 1043BL Jysk Prio Hoog Eenheid | Ambulance 13-118 (GGD Amsterdam)
dinsdag 04 augustus 2020

DINSDAG 21|07

Boa's zien man met vuurwapen in zijn broeksband in auto stappen

De boa's volgden de auto richting Soesterberg en Zeist en gaven onderweg steeds de positie door aan de politie

AMERSFOORT / ZEIST - Op de Laan van Vollenhove heeft de politie maandagavond 20 juli rond 23.00 uur met getrokken wapens twee mannen uit een auto gepraat in verband met een verdenking van verboden wapenbezit. De verdachten, twee Amersfoorters van 31 en 28 jaar, zijn aangehouden en de auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.


Circa twintig minuten daarvoor meldden twee bijzondere opsporingsambtenaren dat ze in Amersfoort op de Utrechtseweg drie mannen in een auto hadden zien stappen, van wie één een vuurwapen in zijn broeksband had zitten. De boa's volgden de auto richting Soesterberg en Zeist en gaven onderweg steeds de positie door aan de politie. Die nam de achtervolging over en bracht de auto tot stoppen op de Laan van Vollenhove.

 

Uitpraatprocedure
Op dat moment zaten nog maar twee mannen in de auto. Vanwege het vermoeden van verboden wapenbezit, startten de agenten een zogenoemde uitpraatprocedure. De inzittenden stapten uit, maar bleken niet in bezit van een vuurwapen. In de omgeving is nog gezocht naar de mogelijke derde inzittende en het wapen, maar die werden niet meer aangetroffen.

 

Nader onderzoek
De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Een van hen bleek in bezit van een wikkel met vermoedelijk een gebruikershoeveelheid drugs. Nader onderzoek wordt ingesteld, onder meer naar eventuele verborgen ruimtes in de inbeslaggenomen auto.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines