Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 14:05:11 Brt-01 Oms Brandmelding Stuifakkers Rockanje Briggemandreef Rockanje 172331 Prio Hoog Eenheid | Rockanje Blusgroep Brandweer Westvoorne IVBP...
maandag 25 januari 2021

WOENSDAG 13|01

Traumahelikopter haalt corona patiënt op bij ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede

Deze transporten zijn onderdeel van het protocol om de Intensive Care van ziekenhuizen te ontlasten en patiënten over te brengen naar ziekenhuizen die meer IC-capaciteit hebben

EDE - Woensdagmiddag rond 13:45 uur is een coronapatiënt uit ziekenhuis Gelderse Vallei opgehaald met een traumahelikopter. Omdat ziekenhuis Gelderse Vallei geen helidek heeft is de helikopter in een naastgelegen grasveld geland en de patiënt met de ambulance naar de helikopter toegebracht.

 

Deze transporten zijn onderdeel van het protocol om de Intensive Care van ziekenhuizen te ontlasten en patiënten over te brengen naar ziekenhuizen die meer IC-capaciteit hebben.
Door de ANWB MAA (Medical Air Assistance) die de traumahelikopter beheerd zijn voor speciaal intensive care vervoer twee extra helikopters aangeschaft. Dit is de Eurocopter H145. Deze helikopter heeft meer ruimte achterin dan de huidige traumahelikopter. Deze vliegt vanaf Vliegbasis Leeuwarden, maar is voor het hele land beschikbaar.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines