Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 06:56:12 Brt-01 Oms Brandmelding Ns Station T.d.v. Rotterdam Centraal Stationsplein... Prio Hoog Eenheid | Kazernealarm Baan Brandweer Rotterdam Noord...
woensdag 04 augustus 2021

VRIJDAG 18|06

Tientallen schademeldingen na windhoos in Leersum

Er viel in korte tijd veel regen, terwijl het hard waaide

UTECHTSE HEUVELRUG - Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor bijna heel het land vanwege zware onweersbuien. Het noodweer gaat gepaard met zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur en forse hagelstenen van twee tot vier centimeter.

 

Vrijdagmiddag rond 17.30 uur is het noodweer boven de Utrechtse Heuvelrug losgebarsten. Er viel in korte tijd veel regen, terwijl het hard waaide. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) meldt tientallen schademeldingen. De brandweer is met veel voertuigen en manschappen ter plaatse om het getroffen Leersum te helpen met de stormschades. Er is een traumahelikopter geland om het ambulance personeel te ondersteunen bij de behandeling van een gewonde. De schade aan woningen en voertuigen is enorm groot.

 

Update

Er worden circa 13 gaslekkages gemeld door omgewaaide bomen. Ook wordt er op diverse plekken een BBQ-geur geroken. BBQ en gaslucht gaan niet samen. Stop met BBQ voor de veiligheid van u en uw omgeving. Blijf weg uit het gebied rond Leersum en bel 112 uitsluitend bij levensbedreigende situaties.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Ook interessant

Headlines