Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:45:59 Brt-04 Br Woning Marshof Oude-tonge 174831 174631 Prio Hoog Eenheid | Brandweer Rijnmond (BO 90.1 - Team...
vrijdag 05 juni 2020

TOP NIEUWS

VANDAAG 05|06

OMMEN - De lading van een trailer bleek vanmiddag net niet onder de viaduct bij Varsen door te passen. De chauffeur van de combinatie reed kort rond twee uur vanmiddag op de N340 vanaf Dalfsen onder de viaduct door om daarna linksaf de N48 richting het noorden op te gaan. Het hoogste punt van de hefmast van de heftruck raakte de viaduct. Bij de extreme krachten die daarbij kwamen kijken kwam de heftruck los van de trailer.

 

Het gevaarte viel daarna van de trailer op de rijstroken in de tegenovergestelde richting, waar op dat moment gelukkig niemand reed. Een passerende ...

VANDAAG 05|06

BARNEVELD - Tussen Amersfoort en Apeldoorn, en Amersfoort-Ede-Wageningen is het treinverkeer momenteel stilgelegd vanwege een brand op het spoor. Hulpdiensten zijn gestuurd naar de Hanzeweg-Zuid in Barneveld waar het incident zich afspeelt.

 

Door nog onbekende oorzaak is een ooievaarsnest bovenop een mast van de bovenleiding van het spoor in brand gevlogen. Daarbij is ook de bovenleiding beschadigd geraakt en op het spoor gevallen. Omdat er hoogspanning op de leidingen staat kan de brandweer het vuur op dit moment niet uitmaken en wachten zij om hulp van ProRail.

 

Het ...

VANDAAG 05|06

APELDOORN - Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag 5 juni volledig in vlammen opgegaan. De politie sluit brandstichting niet uit.

 

Omstreeks 04.15 uur zag een man die zijn hond aan het uitlaten was aan de Weimarstraat, een auto in brand staan en belde de brandweer. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al volledig in brand. Opvallend was dat de brand lijkt te zijn begonnen rondom de benzine tank, wat kan duiden dat er sprake kan zijn van brandstichting.

 

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle maar konden dus niet voorkomen dat de auto ...

VANDAAG 05|06

BARNEVELD - Op de Burgemeester Kuntzelaan in Barneveld is donderdagavond omstreeks 23:30 uur een automobilist licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

 

De bestuurder van een personenauto kwam vanaf de kant van de Albert Heijn en is door onbekende oorzaak van de weg geraakt. Hij is door de rechterberm over het fietspad door een haag van een naastgelegen bedrijf gereden. Hij raakte een boom waarop deze knapte en miste op een haar na een 2e boom waarna hij tot stilstand kwam.

 

De bestuurder is onderzocht door medewerkers van de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ...

GISTEREN 04|06

GARDEREN - Aan de Speulderweg in Garderen heeft donderdagmiddag omstreeks 17:00 uur brand gewoed in de schoorsteen van een woning. Bij de brand waren vlammen zichtbaar. Naast de brandweer uit Garderen werd ook een hoogwerker van het korps uit Barneveld ingezet.

 

De schade aan de woning is aanzienlijk. Mede door goede isolatie van het schoorsteenkanaal heeft de brand zich echter niet verder kunnen uitbreiden dan de schoorsteen zelf. Wel is er behoorlijke rook,- en roetschade in huis ontstaan.

GISTEREN 04|06

HILVERSUM - Op de Taludweg in Hilversum is donderdagmiddag 4 juni een man uit zijn hoogwerker gered. De hoogwerker kwam vast te zitten in de boom en kwam daardoor los van de grond.

 

De man is veilig met de hoogwerker van de brandweer naar beneden gehaald.

GISTEREN 04|06

LEUSDEN - Bij een brand donderdagmiddag op het schietterrein langs de Doornseweg N227 komen er enorme rookwolken boven de boomtoppen uit.

 

Boven het gebied vliegen ook twee politiehelikopters. De brandweer is het terrein op gegaan met meerdere voertuigen om de brand te kunnen blussen maar dit lijkt mede door de stevige wind nog een flinke klus te worden.

 

De brandweer heeft gezien de omvang van de brand opgeschaald en heeft een heel peloton aan brandweerwagens opgeroepen om extra ondersteuning te kunnen leveren.

 

Volgens een woordvoerder van de brandweer zou het ...

1/1

GISTEREN 04|06

VEENENDAAL - Ten minste negen MKB-bedrijven zijn slachtoffer geworden van een 24-jarige man die deze bedrijven de afgelopen weken afperste en hun websites platlegde met DDoS-aanvallen. Op 2 juni 2020 heeft de politie de man in zijn woonplaats Veenendaal aangehouden. Bij de aanhouding zijn onder andere een automatisch vuurwapen aangetroffen en is de auto van de verdachte in beslag genomen voor nader onderzoek. De recherche onderzoekt nog of verdachte mogelijk in verband kan worden gebracht met meer aangiften.


De verdachte werkte vanuit zijn huis alwaar hij willekeurig bedrijven uitzocht ...

WOENSDAG 03|06

HARDERWIJK - Op woensdag 3 juni rond 20:30 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een steekincident bij het AZC op de Graaf Ottolaan in Harderwijk. Meerdere politiewagens en twee ambulance waren aanwezig. Een man heeft een vrouw neergestoken. Een ruzie in de relationele sfeer zou de aanleiding zijn geweest. Het zou volgens de woordvoerder van het COA gaan om een gezin met vijf kinderen dat woonachtig is in AZC. Het slachtoffer is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis.

 

De man is na de steekpartij aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau.

...

WOENSDAG 03|06

NEDERLAND - Door heel Nederland zijn de afgelopen weken branden in zendmasten geweest. Na uitgebreid onderzoek van de Landelijke Recherche van de politie onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) is noch (een vorm van een) relatie tussen de branden gebleken noch een georganiseerd crimineel verband tussen de verdachten.

 

Zendmasten in brand

De afgelopen weken heeft brand gewoed in 29 zendmasten door het hele land. De politie heeft vastgesteld dat de branden zijn aangestoken. De branden hebben geleid tot veel overlast en schade. Een enkele keer is ...

ZATERDAG 30|05

ERMELO - Vrijdag 29 mei heeft een 34-jarige jarige man uit de Gemeente Mill en Sint Hubert zichzelf op het politiebureau gemeld en is aangehouden en wordt verhoord. De man gaf aan betrokken te zijn bij de brandstichting, zijn rol wordt nu onderzocht.

 

In de nacht van woensdag 27 mei op donderdag 28 mei brak er brand uit in een eendenslachterij in Ermelo. De politie is direct een onderzoek gestart en al gauw bleek dat de brand is aangestoken. Het onderzoek is nog in volle gang.

 

Zie ook:

Agenda

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines

Maximum snelheid voor hulpdiensten
Nederland 24Webvertising