Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 23:04:23 Bantuinweg 3911MX Rhenen 39432 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 08-126 (Nijmegen)
zondag 29 maart 2020

 
TOP NIEUWS

VANDAAG 29|03

VOORTHUIZEN - Op de de Voortse Ring (N303) in Voorthuizen heeft zondagavond 29 maart een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

 

Omstreeks 21:10 uur raakte door nog onbekende oorzaak een auto in de slip en belandde op zijn kant. Eén persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

VANDAAG 29|03

LUNTEREN - Aan de Hoge Valksedijk in Lunteren heeft zondagavond een uitslaande brand gewoed in een woonboerderij.

 

De brand brak omstreeks 20:30 uur uit bij een dakkapel. De brandweer rukte direct met veel voertuigen uit naar de woning. De brandweer had het vuur zeer snel onder controle.

VANDAAG 29|03

RUINEN - Op zondag 29 maart is er omstreeks 17:30 uur een een grote brand ontstaan op een erf aan de Ruinerweide in het buitengebied van het Drentse Ruinen.

 

De brandweer rukte al snel met meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en watertankwagens uit. Bij aankomst was er sprake van een uitslaande brand in een rietgedekte woonboerderij. De vlammen grepen door de harde wind snel om zich heen. Binnen een aantal minuten stond de woning in lichterlaaie.

 

Er is momenteel sprake van veel rookontwikkeling, dat van veraf is te zien. De rook trekt door de harde wind laag over de ...

VANDAAG 29|03

AMERSFOORT - Zondagmiddag omstreeks 17:05 uur moesten de brandweer van Amersfoort en Soesterberg met spoed uitrukken voor een melding van een natuurbrand aan de Belgenlaan.

 

De jongeren hadden een jerrycan gevuld met benzine. Toen zij de jerrycan uit de auto haalde bleek deze te lekken. Eén van de jongens die met een aangestoken sigaret stond veroorzaakte hiermee per ongeluk de brand.

 

Een stuk natuur vatte vlam, de groep kon zelf met behulp van emmers water een groot deel al blussen tot de brandweer kwam en verdere overslag kon voorkomen.

VANDAAG 29|03

AMERSFOORT - Zondagmiddag rond 15:00 uur is de brandweer van Amersfoort opgeroepen voor stormschade aan de Hof de Gedachten. Ter plaatse bleek het te gaan om een deels instortende steiger aan de zijde van Het Masker van het appartementencomplex. Steigerdelen inclusief doek kwamen naar beneden en vielen deels in het water.

 

De brandweer is bezig de losse buizen en doek te verwijderen. Afgelopen winter deed hetzelfde probleem zich ook voor aan de zijde van de Hof der Gedachten van dit gebouw. Ook toen moest de brandweer hiervoor uitrukken.

VANDAAG 29|03

EDE - Op de Rijksweg N224 is zondagmiddag 29 maart een ongeval gebeurd. Bij de Kade ging het rond 14:50 uur mis.

 

Een wielrenner raakte lichtgewond bij een aanrijding met een automobilist. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis toe. De schade viel gelukkig ook mee.

VANDAAG 29|03

LUNTEREN - Op de Hertenlaan is zondagmiddag schade ontstaan aan een woning door de harde wind. Het incident vond plaats omstreeks 14:45 uur.

 

Door de wind werd het dak van een dakkapel omhoog geblazen. Het dak kwam tegen een schoorsteen tot stilstand. De brandweer heeft de straat afgezet met linten. De hoogwerker uit Ede is gekomen om de dakplaat van het dak te verwijderen.

VANDAAG 29|03

ZWOLLE - Op zondag 29 maart heeft er even na 12:30 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op de Kleine Veerweg in Zwolle. Een personenauto botste frontaal tegen een boom langs de smalle weg.

 

De politie, brandweer en ambulancedienst werden met spoed ter plaatse gevraagd. De bestuurder, een man, werd volgens de politie tijdens het rijden onwel waardoor het ongeluk gebeurde. Een vrouw op de bijrijdersstoel raakte gewond. Het tweetal is ter controle per ambulance naar het Isala ziekenhuis gebracht.

 

De auto raakte zwaar beschadigd en zal door een berger worden afgesleept. ...

VANDAAG 29|03

EDE - Op zondagmiddag 29 maart zijn de hulpdiensten in Ede uitgerukt voor een eenzijdige aanrijding aan de Telefoonweg.

 

Ter hoogte van de Robijnstraat is een automobiliste hard in botsing gekomen met een lantaarnpaal. De auto heeft aanzienlijke schade. De bestuurster is door het ambulancepersoneel personeel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

MAANDAG 23|03

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 

De aangescherpte en nieuwe maatregelen zijn:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 ...

WOENSDAG 19|02

TEUGE - Op woensdagochtend rond 4:00 uur hebben agenten op de A50 bij Teuge een 19-jarige bestuurder van een tractor aangehouden. De man uit Loenen reed als enige van een groep tractoren bij Voorst de snelweg op. Hij reageerde niet op aanwijzingen van de politie waardoor de situatie gevaarlijk werd voor het overige verkeer en de agenten ter plaatse.


De bestuurder werd door agenten gesommeerd om van de snelweg af te gaan. Hij negeerde deze aanwijzingen en bleef doorrijden. De tractor werd verderop klemgereden en stilstand gedwongen. Dat was ter hoogte van Teuge.

 

De bestuurder ...

Agenda

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld

Zaterdag 22 mei

10:00
Lunteren
 

Headlines

Maximum snelheid voor hulpdiensten
Nederland 24Webvertising