Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 14 november 2014, 8:13

Ramkraak op Vodafone winkel in Vlaardingen

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 19:34 uur

VLAARDINGEN – Op het Liesveld in Vlaardingen is vrijdagochtend rond 04.00 uur een ramkraak gepleegd op een telecomwinkel.

 

Bij de ramkraak raakten een auto en het pand beschadigd. De daders, vermoedelijk drie lichtgetinte jongens, maakten onder andere enkele telefoons buit. De auto die werd gebruikt was eerder die nacht gestolen na een woninginbraak aan de Lemsterlandhoeve in de Vlaardingse wijk Holy. Daarbij werd de autosleutel buitgemaakt en daarna werd de auto, die daar geparkeerd stond meegenomen.

 

Na de ramkraak vluchtten de daders, op fietsen, verschillende kanten op. Vanaf het Westnieuwland reed één van de daders de Markt op en twee reden via de Waalstraat door in de richting van de Heemraadstraat. Dit werd van afstand door agenten, die op de melding waren afgekomen, gezien. Op de Heemraadstraat splitsten de daders zich opnieuw op. Eén reed de Heemraadstraat helemaal af en de ander reed linksaf de Van Riebeeckstraat in. Ondanks het feit dat er intensief naar de verdachten is gezocht, ook met een helikopter, wisten zij helaas alle drie te ontkomen.

 

Op de plek van de ramkraak stelde de Forensische Opsporing een onderzoek in. En er worden beelden veiliggesteld uit de wijde omgeving van het Liesveld.

 

De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk dat mensen de ramkraak hebben zien gebeuren of dat iemand iets ongewoons is opgevallen in de uren vóór de ramkraak. Maar het is ook mogelijk dat er getuigen zijn van de inbraak in de woning aan de Lemsterlandhoeve en/of van het meenemen van de auto.

 

Maar de politie wil ook informatie over het volgende; rond 00.00 uur die nacht werd op de Reigerlaan (winkelcentrum Holiërhoek) een groepje jongens gezien die daar fietsten. Zij reden via de Kraanvogellaan naar de Korhoenlaan. Deze jongens voldeden gedeeltelijk aan het signalement en daarom wil de politie ook daar meer informatie over hebben.

 

Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over de ramkraak, de diefstal van de auto of het groepje van drie fietsers, neemt u dan contact op met de politie van de eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844, of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.