Redactie — 1120 reactie(s) — zo 23 november 2014, 13:24

Tweetal opgepakt na woninginbraak De Baander

AMERSFOORT – Een 16-jarige jongen en een 22-jarige man, beiden uit Amersfoort, zijn zaterdag 22 november aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een woninginbraak aan De Baander. Zij zitten vast voor onderzoek en verhoor.

 

Agenten kregen omstreeks 14.20 uur een melding van een inbraak in een woning waarbij twee personen waren gezien. Agenten stelden direct een onderzoek in en zagen het tweetal nabij de woning met een scooter. Agenten sommeerden hen te blijven staan. Eén verdachte reed echter weg op de scooter weg en die zag ook kans een tas weg te gooien.

 

Weggegooide tas met buit gevonden
Het lukte de agenten ook deze verdachte staande te houden. Bovendien werd de weggegooide tas teruggevonden. In de tas zaten goederen die mogelijk bij de inbraak waren buitgemaakt. De scooter werd in beslag genomen. Het tweetal is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons