Redactie — 1120 reactie(s) — zo 14 december 2014, 20:32

Woningbrand na inbraak aan de Veenderweg in Ede

EDE – De politie doet onderzoek naar een brandstichting in een huis aan de Veenderweg in Ede. Op zondagavond 14 december werd rond 19.30 melding gedaan van brand. De brandweer kwam meteen ter plaatse om te blussen.

 

Agenten zagen dat er eerst was ingebroken, voordat er brand werd gesticht. Buurtbewoners vertelden dat ze al langer gestommel hadden gehoord, maar ze dachten dat er verhuisd werd. Voor het huis stond namelijk enkele uren een bedrijfsbusje.

 

Tweede inbraak

Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een busje dat gestolen is bij een bouwbedrijf. Terwijl het onderzoek bij het huis aan de Veenderweg nog liep, kregen de politie melding van een inbraak aan de Sterkenburg in Ede. Agenten zagen daar de genoemde bedrijfsbus staan, en namen de auto in beslag. De daders werden niet meer gevonden.

 

Wat heeft u gezien?

De politie doet verder onderzoek om te achterhalen of er verband is tussen beide inbraken, en om de daders snel te achterhalen. Daarom is de politie op zoek naar mensen die aan de Sterkenburg of Veenderweg verdachte zaken hebben gezien en deze nog niet aan de politie hebben gemeld. Ook kan het zijn dat mensen in Ede een verdachte bedrijfsbus hebben gezien. De politie komt graag in contact met deze mensen via 0900-8844.

 

Verdachte zaken? Bel 112!

In de strijd tegen inbrekers doet de politie een beroep op iedereen die verdachte zaken tegenkomt. U ziet zelf het beste wanneer er iets niet klopt in uw buurt. Ziet u iets verdachts gebeuren? Schroom niet om de politie te bellen, dat mag ook bij verdachte zaken via 112.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons