Redactie — 1120 reactie(s) — vr 26 december 2014, 11:11

Beekberger opgepakt voor inbraak dankzij alerte bewoonster

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 december, dankzij een alerte bewoonster, een 41-jarige man uit Beekbergen aangehouden voor poging tot inbraak.

 

Rond 04.45 uur hoorde de bewoonster aan de Jhr mr G.W. Molleruslaan geluiden beneden in haar woning. Toen ze het licht aan deed en naar buiten keek, zag ze een man bij de woning weglopen. Ze zag dat hij vervolgens in de straat een fiets pakte en daarop wegfietste. Deze man kon op basis van zijn signalement even later op de Nassaulaan worden aangehouden op verdenking van de poging tot inbraak. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Bij de woning bleken twee ramen te zijn vernield.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons