Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) za 14 maart 2015, 19:58

Geen vogelgriepvirus bij onderzochte bedrijven Barneveld

Laatst bijgewerkt: maandag 19:23 uur

BARNEVELD – Bij de 17 pluimveebedrijven in het 1 kilometer gebied rondom het getroffen bedrijf in Barneveld is geen vogelgriepvirus aangetroffen. Dat blijkt uit eerste onderzoeken van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en het Centraal Veterinair Instituut (CVI). Maandag wordt het onderzoek afgerond.

 

Maatregelen
Afgelopen donderdag werd bij een pluimveebedrijf (rond 30.000 legkippen) aan de Valkseweg in Barneveld laagpathogene (milde) vogelgriep geconstateerd. Conform Europese regelgeving is het bedrijf geruimd en zijn de omliggende bedrijven in het 1 kilometergebied gescreend. In dit gebied is een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel ingesteld. Ook geldt een ophok- en afschermplicht voor commercieel gehouden pluimvee. Deze maatregelen blijven tot en met 2 april 2015 14.30 uur van kracht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.