Redactie — 1120 reactie(s) — di 10 november 2015, 15:44

Getuige gaat achter inbrekers aan

ARNHEM – Een oplettende getuige zag maandagavond dat twee mannen bezig waren om de achterdeur van een woning aan de Hugo de Grootstraat open te breken. Toen hij ze aansprak gingen de twee er vandoor. De getuige rende achter ze aan en belde 1-1-2. De politie kon ze even later aanhouden.

De verdachten vluchtten naar de Van Slingelandtstraat. De getuige volgde de mannen tot hij ze op de Graswinckelstraat in een auto zag stappen. Hij gaf het kenteken door aan de politiemeldkamer. Even later zagen agenten de auto vanaf het Airbornplein de Eusebiusbuitensingel op rijden. Op de Apeldoornseweg kon de auto worden klemgereden. 

De inzittenden, mannen van 24 en 42 jaar oud en afkomstig uit Servië, konden worden aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot woninginbraak. De mannen zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons