Redactie — 1120 reactie(s) — di 17 november 2015, 14:42

Inbreker opgepakt na achtervolging te voet

AMSTERDAM – Na een achtervolging te voet is een 23-jarige Amsterdammer aangehouden voor een woninginbraak aan de Hofwijckstraat.

Maandagavond 16 november kwam rond half 12 een melding binnen dat drie mannen uit het raam van een woning aan de Hofwijckstraat klommen en weg renden in de richting van de Leeuwendalersweg. De melder liep op veilige afstand achter de verdachten aan en zag ze een snackbar binnen gaan. Hij gaf de locatie aan de politie door.

Toen de eerste agenten ter plaatse kwamen, rende een man weg uit die snackbar. Een van de agenten zette direct de achtervolging in, maar verloor de verdachte uit het oog bij de Tijl Uilenspiegelstraat. Een andere agent die door de wijk liep zag even daarna een man die aan het signalement voldeed uit een portiek te voorschijn komen. Hij hield de verdachte aan.

De andere twee verdachten zijn nog niet aangehouden.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons