Redactie — 1120 reactie(s) — zo 29 november 2015, 16:18

Politiehond bijt inbreker in zijn arm

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag, op het terrein van een garagebedrijf aan de Laan van de Dierenriem, een 37-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot inbraak.

Via het beveiligingsbedrijf kwam een melding bij de politie binnen dat bij het garagebedrijf zou worden ingebroken. Via camerabewaking was ook vastgesteld dat er iemand op het afgesloten terrein zou lopen.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Op het terrein werd in eerste instantie niemand aangetroffen. Ook nadat duidelijk kenbaar was gemaakt dat een politiehond zou worden ingezet, meldde zich niemand. Daarop werd de hond ingezet. Die vond na enige tijd een man die zich onder een auto had verstopt. De man wilde niet onder de auto vandaan komen. Daarop werd hij in zijn arm gebeten. Het betreft een 37-jarige man uit Apeldoorn. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap. Nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen was behandeld, is hij op het politiebureau ingesloten.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons