Redactie — 1120 reactie(s) — do 03 december 2015, 16:06

Verdachten woninginbraak opgepakt na achtervolging

ROTTERDAM – In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 december zijn een 38-jarige Rotterdammer en een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak. Hun auto met Frans kenteken was eerder die avond al staande gehouden in Holy, Vlaardingen, omdat agenten vonden dat ze verdacht rijgedrag vertoonden. Er was toen geen aanleiding voor verdere actie.

Even na middernacht zag een politieagent hoe een auto met vier inzittenden op een vreemde plek op de Meerum Terwogtlaan in Rotterdam omkeerde en wegreed. De agent, een diensthondgeleider, reed een stukje achter ze aan en gaf ter hoogte van de Bosdreef een stopteken. De bestuurder negeerde de aanwijzing, ging er vandoor met een snelheid die opliep tot zo’n 150 km/uur en negeerde een rood verkeerslicht. De politieman zette de achtervolging in en waarschuwde collega’s.

Op de Generaal van de Heijdestraat in Rotterdam stopte de auto plotseling. De vier inzittenden renden de auto uit in verschillende richtingen. Politiemensen wisten de 41-jarige man op te vangen, nadat zij zagen dat hij tijdens zijn vlucht iets weggegooid had. Op straat en in zijn kleding troffen ze onder andere sieraden en een pinpas aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De andere verdachte kon worden aangehouden met behulp van een diensthond. Naar de overige twee verdachten wordt onderzoek verricht.

De spullen die de verdachten bij zich hadden en in de achtergelaten auto werden gevonden, kon de politie herleiden naar een woninginbraak die kort daarvoor had plaatsgevonden bij een 95-jarige man aan de Wilhelminastraat in Berkel en Rodenrijs.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons