Redactie — 1120 reactie(s) — wo 16 december 2015, 16:10

Politieheli helpt bij aanhouding inbrekers

AMSTERDAM – Dankzij een oplettende burger heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van woninginbraak. De politiehelikopter hielp bij de aanhouding.

Rond 17.15 uur kreeg de politie de melding van een verdachte situatie op de Vinkenstraat. Daar zouden twee mannen met lampjes in woningen schijnen en de melder vertrouwde het niet. Agenten gingen er direct heen en ook de politiehelikopter vloog mee. Vanuit de lucht zag de politie dat één van de mannen door een raam een woning in klom. De ander bleef op straat staan. Agenten op de grond hielden de man op straat aan. Andere dienders gingen het huis in om de tweede man aan te houden. Hij vluchtte aan de achterkant de woning uit. Agenten in de heli zagen dit en gaven aan hun collega’s op de grond de plek door waar hij zich vervolgens verstopt had. Zij hielden ook deze verdachte aan.

Verdachte situatie? Bel 112
Omdat het buiten langer donker is neemt het aantal inbraken toe. Inbrekers hebben langer de tijd om ongezien hun slag te slaan. Meldingen van verdachte situaties zijn daarom ontzettend belangrijk. De politie dankt de melder voor de oplettendheid, want dankzij deze melding hebben agenten de twee mannen op heterdaad kunnen aanhouden. Ziet u ook iets dat niet in de haak is? Bel direct 112. De politie komt liever een keer te veel dan te weinig.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons