Redactie — 1120 reactie(s) — do 17 december 2015, 16:09

Inbrekers opgepakt na korte achtervolging te voet

BAARN – Woensdagavond 16 december werden drie woninginbrekers aangehouden door alerte agenten. Een van de inbrekers werd na een korte achtervolging te voet aangehouden. De andere twee werden niet veel later op de A27 ingerekend.

Rond 17.30 uur zagen surveillerende agenten op de Doormanlaan drie mannen uit een steeg komen die zich verdacht gedroegen. Bij het zien van de politie gingen de drie er direct vandoor. De agenten renden erachteraan wisten na een korte achtervolging een van de verdachten aan te houden. De andere twee wisten te ontkomen in een auto.

Aanhouding A27
De agenten zagen de auto wegrijden en konden het kenteken noteren en doorgeven aan de meldkamer. Niet veel later werd de auto gesignaleerd op de A27 in de richting van Breda. De auto werd stilgezet en de twee verdachten werden aangehouden.

Poging inbraak Floriszlaan
In de omgeving van de Doormanlaan hebben agenten gezocht waar de mannen mogelijk hadden ingebroken. Ze kwamen uit bij een woning aan de Floriszlaan, waarbij is gepoogd in te breken. Er werd ook inbrekerswerktuig gevonden.

De drie mannen zitten vast voor onderzoek. Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats van 27 en 29 jaar en een 21-jarige man uit Delft.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons