Redactie — 1120 reactie(s) — vr 18 december 2015, 16:09

Speurhond vindt buit inbraak terug in Nieuw-West

AMSTERDAM – Een 22-jarige inwoner van Amsterdam is donderdag 17 december aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning in Nieuw-West. De politie verdenkt hem ook van inbraak eerder die dag.

De politie zette na de melding van de inbraak in de woning aan Langswater de omgeving met meerdere eenheden af en trof de man rond 20.35 uur op de Osdorperweg aan die aan het signalement van de inbreker voldeed. Deze man had ook nog een deel van de buit bij zich.

Bij de fouillering trof de politie meerdere persoonlijke eigendommen van een vrouw aan. Met behulp van een speurhond is een groot deel van de buit, waaronder een spelcomputer, in de bosjes teruggevonden.

Nader onderzoek wees uit dat de man vermoedelijk ook verantwoordelijk was voor de inbraak in een woning op Samenwerking. De bewoonster overliep hem nadat hij een raam van de woning met een fietsdynamo had ingeslagen. Hij eiste vervolgens geld van de vrouw. Bij de fouillering trof de politie de dynamo in zijn jaszak aan.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons