Redactie — 1120 reactie(s) — di 22 december 2015, 17:12

Politiehond Paco grijpt inbreker

ROTTERDAM – Nadat een oplettende getuige maandagnacht meldde dat er werd ingebroken aan de Abbenbroekweg in Rotterdam, kon de politie twee inbrekers op heterdaad aanhouden. Diensthond Paco assisteerde daarbij.

De melding kwam tegen twee uur binnen. Een buurtbewoner zag dat in een huis, waarvan hij wist dat de bewoners niet thuis waren, twee mannen probeerden binnen te komen. Agenten gingen er direct naartoe. Op de eerste verdieping waren alle kasten opengetrokken en op de overloop stond de vermoedelijke buit al klaar. In de badkamer troffen de agenten de twee verdachten aan. Tijdens de aanhouding werd een van de verdachten in zijn been gebeten door politiehond Paco. De verdachten zijn 17 en 18 jaar oud en komen uit Rotterdam.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons