Redactie — 1120 reactie(s) — ma 25 januari 2016, 15:50

15-jarige inbreker in Rotterdam overlopen door bewoonster

ROTTERDAM – Zondagavond betrapte een bewoonster van een flatwoning op de Hemingwayplaats een inbreker in haar huis. De inbreker vluchtte, maar werd beneden in de kraag gevat door toegesnelde agenten.

Tegen half elf ’s avonds kwam de vrouw aan bij haar woning. Omdat het haar niet lukte om de voordeur te openen, keek ze door de brievenbus en zag een vreemde man in haar huis. Ze sloeg alarm door 112 te bellen en riep om hulp van de buren. De inbreker schrok hiervan en vluchtte met een plastic tas vol buit haar huis uit. De vrouw achtervolgde de inbreker door het trappenhuis naar beneden. Daar stond op straat een tweede verdachte op de inbreker te wachten. Eenmaal beneden rende het duo nen naar de achterzijde van de flat. Onderweg gooide de inbreker de plastic tas met buit weg.

Agenten die aan kwamen rijden, werden door de getuigen naar de achterzijde van de flat gewezen. Daar konden agenten één van de mannen aanhouden. Het bleek te gaan om een 15-jarige Rotterdammer. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons