Redactie — 1120 reactie(s) — za 13 februari 2016, 17:07

Inbrekers Savornin Lohmanlaan opgepakt dankzij oplettende buurtbewoners

ZEIST – In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 februari zijn drie woninginbrekers op de Savornin Lohmanlaan door oplettende buurtbewoners op heterdaad betrapt. De verdachten konden na een zoekactie worden aangehouden.

Een oplettende getuige hoorde rond 03.30 uur breekgeluiden, waarna hij direct het alarmnummer 112 belde. Hij zag buiten drie personen die er in een auto vandoor gingen. De gealarmeerde agenten zochten in de omgeving en zagen de auto rijden op de Dreef. Drie personen, twee mannen van 20 jaar oud afkomstig uit Rotterdam en Tiel en een 16-jarige jongen uit Zeist, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij één van de verdachten werden spullen uit de woning aangetroffen. De auto waar ze in reden werd in beslag genomen. Rechercheurs hebben de zaak in behandeling.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons