Redactie — 1120 reactie(s) — wo 17 februari 2016, 15:24

Verdachte poging woninginbraak aangehouden dankzij tips

DEVENTER – Agenten hebben dinsdagmiddag 16 februari een 26-jarige man uit Deventer aangehouden. De man wordt verdacht van een poging inbraak bij een woning aan de Godebaldstraat. Tips van burgers hebben de politie naar de man geleid.

Maandagavond kreeg de politie een melding van een poging inbraak. De bewoners zagen een verdacht persoon bij hun woning en ontdekten daarna dat het slot van hun voordeur was geforceerd. Ze konden een duidelijk signalement doorgeven. De meldkamer van de politie heeft een melding verspreid via Burgernet. Dat leidde die avond en de volgende dag tot tips. Dankzij de tips konden agenten de verdachte aanhouden. Er is een onderzoek ingesteld.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons