Redactie — 1120 reactie(s) — za 27 februari 2016, 16:35

Bewoner houdt inbreker in bedwang tot politie arriveert

APELDOORN – Een bewoner van de Van Oldenbarneveltstraat in Apeldoorn heeft vrijdagavond 26 februari een inbreker aangehouden die bij hem in probeerde te breken.

De man had de lampen in zijn woonkamer uitgedaan, waardoor het leek of er niemand thuis was. Vanuit een slaapkamer hoorde hij rond 21:15 uur ineens gebonk, en toen hij de donkere woonkamer in liep zag hij dat een man probeerde zijn raam, aan de achterzijde van de woning, te forceren. De inbreker zag de bewoner niet, waardoor de bewoner de kans had om via de voordeur de woning uit te rennen en de man van achteren te overrompelen. Dat lukte, waarna een worsteling ontstond tussen de bewoner en de inbreker, die erg zijn best deed om weg te komen. De bewoner kon de inbreker echter in bedwang houden tot de politie er was.

De politie was er heel snel mede omdat er even daarvoor al een melding kwam vanaf de Thorbeckestraat over een verdacht persoon die met een zaklamp in een tuin stond te schijnen. Ter plaatse werd de politie door omstanders gewezen in de richting van de plek waar de verdachte in bedwang gehouden werd. De politie heeft de man overgenomen en onder controle gebracht. Hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Zijn identiteit moet nog met zekerheid worden vastgesteld.

De politie onderzoekt drie pogingen inbraak in de buurt die mogelijk door dezelfde man gepleegd zijn. De inbrekersgereedschappen die de verdachte bij zich had zijn in beslag genomen.

Ook is nog niet duidelijk van wie de fiets is waar de verdachte op reed. Gaat om een blauwe Sparta damesfiets. Op dit moment is er nog geen aangifte gedaan van diefstal van deze fiets. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons