Redactie — 1120 reactie(s) — zo 28 februari 2016, 15:04

Glasgerinkel bij woning aan de Waterigeweg

ZEIST – In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari hielden agenten twee mannen aan op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Waterigeweg.

Rond 23.25 uur kwam een melding dat er glasgerinkel was gehoord bij de woning. Ter plaatse bleek geprobeerd een ruit in te gooien, wat niet gelukt was. De daders waren al weg. Rond 01.45 uur kwam een tweede melding van glasgerinkel bij de woning. Toegesnelde agenten zagen dat een ruit ingegooid was, maar er was niemand meer aanwezig. Hierop besloten ze de woning in de gaten te houden. Rond 02.40 uur zag de postende agent twee mannen de tuin in komen en dat ze rondom de woning liepen. Hierop werden de twee, 23 en 25 jaar uit Zeist, aangehouden. De twee zitten vast voor nader onderzoek.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons