Redactie 112 0 reactie(s) za 12 maart 2016, 14:47

Zwartrijder geeft conductrice kopstoot

Laatste update: 23 aug 2021 18:59 uur

ZWOLLE – Op vrijdag 11 maart omstreeks 6.00 uur zag een 31-jarige conductrice een onbekende man in de trein van Dronten naar Groning zitten. Even later omstreeks 8.45 uur zag zij dezelfde man weer op de terugreis in de treinwagon. Ze vond dit opvallend en controleerde hem. Ze ontdekte dat de foto op de OV-pas niet overeen kwam met de man.

Ook de gegevens van zijn identiteitsbewijs kwamen niet overeen met de gegeven op de OV-kaart. De man was het er blijkbaar niet mee eens dat de conductrice een nieuw vervoersbewijs wilde uitschrijven en de OV-pas in beslag nam. Toen ze op het station in Zwolle aankwamen en samen uitstapten werd hij agressief, wilde haar bonnenboekje uit de hand trekken en gaf een kopstoot. De conductrice raakte hierdoor gewond. Haar collega schoot haar te hulp en probeerde de passagier in bedwang te houden. De man, 19 jaar uit Zwolle, werd overgedragen aan de politie. Hij is opgesloten en in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons