Redactie 112 0 reactie(s) zo 27 maart 2016, 22:31

Terreur verdachte opgepakt in Rotterdam West [video]

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – Zondagavond 27 maart op verzoek van de Franse justitie is vanmiddag in Rotterdam een 32-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag.

De Franse autoriteiten hebben vrijdag verzocht om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek. De politie hield nog drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte zijn nog niet vastgesteld. De woningen waar de verdachten verbleven aan de Burgemeester Meineszstraat en Mathenesserweg in Rotterdam West worden door de politie doorzocht. Met het oog op de veiligheid van de bewoners zijn de omringende woningen geëvacueerd.

De aanhoudingen konden worden gedaan door nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en de AIVD. De aanhoudingen werden uitgevoerd door de Dienst Speciale Interventies (DSI), een speciale antiterreureenheid van de politie. De aangehouden Fransman wordt naar verwachting binnenkort uitgeleverd aan Frankrijk.

UPDATE: Op dit moment is er een politieactie bezig in en rond de Tidemanstraat / Burgemeester Meineszstraat in Rotterdam. De wijk is afgezet, ook de EOD is aanwezig.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons