Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 april 2016, 0:42

Achtervolging op hoge snelheid van Amsterdam naar Abcoude

Laatste update: 1 jaar geleden

ABCOUDE – Dinsdagavond 5 april heeft er een achtervolging plaatsgevonden van Amsterdam naar Abcoude. De achtervolging vond plaats op zeer hoge snelheid. Drie verdachten zijn opgepakt. 

In Amstelveen kreeg de politie voor middernacht een melding van een ‘verdachte situatie’. Daarbij werd één verdachte aangehouden. De auto, welke eerst reed met vier mensen, reed vervolgens met drie inzittenden met hoge snelheid weg de snelweg op. Op de A9 en A2 reed de auto, volgens een woordvoerder van de politie, ruim 200 kilometer per uur. Op de Papehof in Abcoude werd de auto klemgereden en zijn er twee inzittenden opgepakt. 

Een vierde verdachte wist toen nog te ontkomen. De politie startte een zoektocht met een helikopter en honden. De vierde verdachte werd vlak voor middernacht aangehouden. Omwonenden werden tijdens de zoektocht opgeroepen binnen te blijven. “Want je wilt niet dat zo’n hond je per ongeluk bijt.”, aldus de politie. Bij knooppunt Badhoevedorp zijn op- en afritten afgezet geweest voor politieonderzoek. Wat de verdachte situatie in Amstelveen was, kan de woordvoerder van de politie niet zeggen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons