Redactie 112 0 reactie(s) vr 15 april 2016, 16:07

Man rijdt jaren met een ingevorderd rijbewijs

Laatste update: 23 aug 2021 18:57 uur

AMSTERDAM – Bij een controle, donderdag 14 april, op het Herman Bonpad in Osdorp trof de politie een 40-jarige man uit Nijeveen achter het stuur van een personenauto aan. De man reed echter met een ongeldig verklaard rijbewijs, omdat hij deze nooit had ingeleverd na een invordering in 2008. De drie openstaande boetes van in totaal 786 euro rekende hij direct af. De politie nam het rijbewijs dat hij toonde in beslag.

Uit informatie bleek dat in 2008 de overgifte van het rijbewijs was gevorderd in verband met het bezit van verdovende middelen. Aan deze invordering had hij nooit voldaan en op de correspondentie hierover reageerde hij niet. Op grond hiervan is zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

Het rijden met een ingevorderd rijbewijs is een misdrijf. De man verklaarde dat hij in het verleden wel eens een ‘akkefietje’ had gehad, maar dat het hem nooit duidelijk was geworden dat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. Nu het rijbewijs ongeldig is verklaard, zal hij opnieuw examen moeten doen.

Stage keuzedeel politie
Dit opmerkelijke voorval kwam aan het licht bij een verkeerscontrole die de politie hield in samenwerking met studenten van het ROC die stage lopen voor de module Handhaving Toezicht en Veiligheid, keuzedeel politie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons