Redactie 112 0 reactie(s) za 16 april 2016, 15:33

Taxichauffeur blokkeert beschonken Apeldoornse de weg

Laatste update: 23 aug 2021 18:57 uur

APELDOORN – Een 49-jarige Apeldoornse is vrijdagavond aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van twee aanrijdingen, maar daarna te zijn doorgereden.

De politie werd vrijdagavond 15 april rond 21.30 gebeld over een aanrijding aan de Nieuwstraat in Apeldoorn, waarbij een automobiliste in een rode auto zou zijn doorgereden. De vrouw had de spiegel van een taxi geraakt, waardoor de spiegel beschadigd raakte. De taxichauffeur reed achter de vrouw aan, en blokkeerde haar op de Vosselmanstraat de weg om haar tot stoppen te dwingen. De vrouw probeerde nog achteruit te rijden, maar reed hierbij tegen een ander voertuig aan.

De politie kwam erbij en nam de vrouw, die duidelijk naar alcohol rook, een blaastest af. De blaastest bevestigde dat ze onder invloed was. De vrouw blies op het politiebureau 840 ug/l , bijna vier keer zoveel als maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Tegelijkertijd werd duidelijk dat de vrouw rond 20.35 uur ook al een aanrijding had veroorzaakt aan de Wilhelmina Druckerstraat. Hier was de bestuurder van een rode auto tegen een auto aangereden die in een parkeervak stond. Deze auto liep hierbij schade aan de voorzijde en een afgebroken wiel op. De veroorzaker zou op hoge snelheid zijn doorgereden. Op deze locatie trof de politie een chromen ring aan die om de lamp van de rode auto had gezeten. Deze ring bleek afkomstig van de auto van de 49-jarige Apeldoornse.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw wegens rijden onder invloed en het verlaten van de plek van een ongeval. Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR ook een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn; de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA), of aanmelding voor het Alcoholslotprogramma. De aanzienlijke kosten die hiermee gepaard gaan betaalt de bestuurder zelf. Zie ook www.cbr.nl

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons