Redactie 112 0 reactie(s) do 21 april 2016, 16:03

Assenaar (19) aangehouden op verdenking van een woninginbraak

Laatste update: 23 aug 2021 18:56 uur

GRONINGEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige inwoner van Assen aangehouden op verdenking van een woninginbraak.

Een bewoner van een woning aan de Noorddijkerweg schrok ’s nachts wakker. Hij zag een voor hem onbekende man in de slaapkamer staan. Deze man verliet snel het huis. De bewoner waarschuwde direct via 112 de politie. Agenten waren snel ter plaatse en in de omgeving werd de 19-jarige Assenaar aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Er was vermoedelijk ook nog een tweede inbreker. Ondanks een zoekactie met onder andere een warmtebeeldcamera en een politiehond werd niemand aangetroffen. De bewoner deed aangifte. Uit zijn woning waren meerdere goederen weggenomen.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons