Redactie 112 0 reactie(s) do 21 april 2016, 16:14

Korte ontruiming trein na melding van onbeheerde koffers

Laatste update: 23 aug 2021 18:56 uur

ROTTERDAM – Donderdagochtend zijn spoor 3 en 4 van het Centraal Station in Rotterdam korte tijd ontruimd geweest. Een alerte reiziger van de Thalys merkte twee onbeheerde koffers op en maakte daar melding van. Na onderzoek bleek er niets verdachts in de koffers te zitten.

Vanochtend om kwart voor tien ontving de politie de melding dat er in de Thalys vanuit Amsterdam richting Rotterdam twee koffers onbeheerd waren achter gelaten. De betreffende trein kwam om 9.55 uur op spoor 4 binnen en werd daar opgevangen door agenten. Reizigers uit de trein werden verzocht het voertuig te verlaten en ook de perrons 3 & 4 werden uit voorzorg ontruimd. De lege trein reed vervolgens naar een zogenaamde groene zone, een veilige omgeving waar de politie ongestoord onderzoek kan doen. Daar bekeek een explosievenverkenner de koffers. Er bleek niets verdachts in te zitten.

De ruim driehonderd reizigers die door de NS werden opgevangen in een nabij gelegen hotel, konden rond 12.00 uur weer terug naar de trein. Om 13.00 zetten zij hun reis voort richting Brussel.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons