Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) zo 08 mei 2016, 20:27

Heidebrand bij Uddel opgemerkt door surveillancevliegtuig

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 18:55 uur

UDDEL – Op de Aardhuisweg in Uddel is zondagmiddag rond half 5 een heidebrand uitgebroken. De brand werd snel opgemerkt door de Ajax-Noord, het surveillancevliegtuigje van de brandweer welke in verband met de droogte momenteel de Noordkant van de Veluwe in de gaten houdt.

Omdat het erg droog is en er veel wind staat is er sprake van Code Oranje. Daarom is er direct groot uitgerukt en kreeg de brandweer van Uddel direct ondersteuning van de korpsen uit Garderen, Kootwijkerbroek, Elspeet, Hoog Soeren en Apeldoorn.

Mede door de harde wind verspreidde de brand zich snel, maar doordat de brand snel ontdekt was, en de brandweer uit Uddel snel ter plaatse was, kon de brand snel onder controle worden gebracht. Een stuk van zo’n 60 bij 10 meter heide ging verloren.

De blusvoertuigen van Uddel, Elspeet en Garderen zijn nog enige tijd bezig geweest om zeker te zijn dat de brand geheel gedoofd was. Rond kwart over 5 konden alle blusgroepen naar de kazerne terugkeren.

Het Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar het ontstaan van de brand. Wegens de bluswerkzaamheden was de Aardhuisweg voor enige tijd in beide richtingen afgesloten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.