Redactie 112 0 reactie(s) di 10 mei 2016, 14:52

Inbrekers verstoppen kluis in kliko

Laatste update: 23 aug 2021 18:55 uur

VLAARDINGEN – Drie mannen stalen dinsdagochtend de kluis van een restaurant op het Liesveldviaduct in Vlaardingen. Ze gebruikten een kliko van het restaurant voor het vervoer. Twee mannen en een vrouw werden kort daarna aangehouden.

Een surveillerende agent zag dinsdag om half vijf ’s morgens drie mannen op het Liesveldviaduct richting de Markgraaflaan rennen. De mannen hadden hun gezichten bedekt met sjaals en duwden een plastic vuilcontainer voort. De agent reed achter de mannen aan. Terwijl de agent via de Westhavenkade richting de Markgraaflaan reed, hoorde hij op zijn portofoon dat er zojuist een inbraak had plaatsgevonden bij een Chinees restaurant op het Liesveldviaduct. Drie mannen waren er vandoor gegaan met een vuilcontainer.

Vierde persoon
De drie mannen waren inmiddels in de Huijgensstraat bij een auto gestopt waar nog een vierde persoon, een vrouw, stond. De drie mannen probeerden de kluis in de auto te tillen. Toen de agent op hen af reed, renden de mannen weg in de richting Van der Driftstraat en de vrouw richting Catsstraat. De auto lieten zij met draaiende motor achter.

Onderzoek naar identiteit
Een tweede agent zette de achtervolging op de mannen in en kon in de steeg tussen de Bilderdijkstraat en de Da Costastraat twee van de drie mannen aanhouden. Het ging om een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Vlaardinger. De eveneens weggerende vrouw, een 32-jarige Groningse, was inmiddels ook aangehouden door de eerste agent. Naar de identiteit van de derde mannelijke verdachte loopt een onderzoek.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons