Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 mei 2016, 16:28

Snelle melding van getuigen leidt tot aanhouding inbrekers

Laatste update: 23 aug 2021 18:55 uur

DEVENTER – Dankzij meerdere bewoners die een verdachte situatie meldden, kon de politie in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 mei twee mannen van 29 en 33 jaar uit Lelystad en Deventer aanhouden. De twee worden verdacht van een inbraak in een horecagelegenheid aan het Karel de Grote Plein. De politie is nog op zoek naar een mogelijke derde verdachte.

Omstreeks 3.30 uur kreeg de politie meerdere meldingen van buurtbewoners. Ze hadden lawaai gehoord en ze zagen buiten drie mannen lopen. Toen de eerste agenten binnen tien minuten ter plaatse waren, zagen zij dat er was ingebroken bij een horecagelegenheid. Direct werd in de buurt gezocht naar de verdachten. Agenten in burger zagen korte tijd later op de Radboutlaan een man lopen. De 29-jarige probeerde te vluchten, maar de agenten waren sneller. De man had spullen bij zich die waarschijnlijk zijn buitgemaakt bij de inbraak.

Een andere agent zag verderop op de Radboutlaan een man lopen. Deze had een vaag verhaal over wat hij daar op dat tijdstip deed en waar hij woonde. Ook had de agent een sterk vermoeden dat er een link was met de andere verdachte. De 33-jarige werd daarop aangehouden. Agenten zochten nog een tijd in de buurt naar een mogelijke derde verdachte. Deze werd echter niet aangetroffen.

Heeft u iets gezien?
De politie onderzoekt de inbraak en de mogelijke derde verdachte. Misschien heeft u deze persoon gezien? Of heeft u andere informatie over de inbraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook het formulier bij dit persbericht gebruiken. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons