Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) di 26 juli 2016, 11:23

Brandweer brengt zuurstof in water na vondst 30 dode vissen

Laatst bijgewerkt: maandag 18:50 uur

APELDOORN – Dinsdagmorgen 26 juli is de Apeldoornse brandweer op verzoek van de gemeente uitgerukt naar de Ruys de Berenbruckstraat. In een vijver aan deze straat bleek een te laag zuurstofgehalte te zitten.

Door het zuurstof tekort zijn tientallen vissen gestikt. De gemeente vroeg hierdoor om hulp van de brandweer. Rondom de vijver hangt een verschrikkelijke stank waar buurtbewoners over klagen. De brandweer kwam met 1000 meter aan slangen en een dompelpomp ter plaatse. Met deze materialen heeft de brandweer op vier verschillende plaatsen water in de vijver gespoten. Het doel hiervan is om meer zuurstof aan het water toe te voegen.

Het is niet de eerste keer dat de brandweer dit aan de Ruys de Berenbruckstraat doet. Volgens de brandweer gebeurt dit minimaal 1/2 keer per jaar. Om 15:00 uur vanmiddag overleggen brandweer en gemeente over wat er nog te doen staat.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=kpK_PXUMU1I

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.