Redactie — 1120 reactie(s) — di 04 oktober 2016, 15:36

Buurtbewoners grijpen inbreker in de kraag

ZEIST – Maandagavond 3 oktober hielden buurtbewoners een man aan op de Patrijzenlaan. De verdachte was even daarvoor over een schutting geklommen.

Rond 21.30 uur zag een bewoner van de Patrijzenlaan een onbekende fiets in de brandgang naast zijn huis staan. Vervolgens zag hij hoe een onbekende man over de schutting van zijn tuin klom richting de brandgang. De bewoner had het vermoeden dat de man, 33 jaar uit Zeist, een inbreker was. Hij aarzelde geen moment, pakte de man vast. Hij kreeg daarbij hulp van een familielid waarna de politie werd gebeld. Agenten namen de verdachte over en brachten hem naar het politiebureau. De man zit vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons