Redactie — 1120 reactie(s) — zo 18 december 2016, 16:29

Meer schade dan buit na inbraak bij vv Harkstede

HARKSTEDE – Hoewel vijf minuten nadat het beveiligings alarm afging er al iemand bij de kantine van de voetbal vereniging vv Harkstede was, was het kwaad al geschied. Drie deuren waren opgebroken en de schade wordt geschat op enkele duizenden euro’s. De club is overigens verzekert, maar er is wel een eigen risico.

Een laptop werd gestolen, maar daar stond alleen muziek op die in de kantine te horen was. Geld was er niet. De kas was leeg en omdat de lade dan open staat is deze kas door de inbrekers onaangeroerd gebleven. Overigens worden er in het Groninger land vaker in kantines ingebroken. Er wordt gesproken van bendes die de voetbal verenigingen willekeurig uitkiezen met name omdat ze niet weten wat er te halen valt zodat vaak de schade groter is dan de buit. De inbraak vond zondagochtend om negen uur plaats. Op klaarlichte dag dus. Ook al vreemd omdat er dan alle kans is dat er iemand op het complex aanwezig is. Doordat er zondag een uitwedstrijd op het programma stond was er zondagochtend niemand aanwezig. De daders zijn nog spoorloos. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons