Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) di 20 december 2016, 16:58

Salarisadministrateur verdacht van verduistering enkele miljoenen

Laatst bijgewerkt: maandag 18:44 uur

BOTLEK – Na een strafrechtelijk onderzoek van de afdeling Opsporing van Zeehavenpolitie in Rotterdam is op 14 november een 55-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. De man was salarisadministrateur bij een transportbedrijf in het Botlekgebied en zou enkele miljoenen euro’s van het bedrijf verduisterd hebben.

De Hardinxvelder was sinds 2007 in dienst van het bedrijf en heeft in de afgelopen negen jaar onterechte en niet-geautoriseerde salarisbetalingen verricht, die ten gunste van hemzelf kwamen. De man zou de door hem verduisterde gelden onder meer hebben gebruikt voor het aankopen van onroerend goed en luxe auto’s. Ook werden de woningen van de verdachte voor grote bedragen verbouwd. Daarnaast maakte hij meerdere malen per jaar verre reizen waarbij hij mensen meenam voor wie hij de reis- en verblijfskosten betaalde.

Op 12 september 2016 zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachte in diverse plaatsen in Nederland. Daarbij zijn documenten en een contant geldbedrag inbeslaggenomen. Verder werd onder meer beslag gelegd op drie woningen en twee voertuigen. De man zit vast en zijn werkgever heeft hem op staande voet ontslagen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.