Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) vr 30 december 2016, 16:11

Hulpdiensten rukken uit voor oververhitte tank bij chemiebedrijf Kemira

Laatst bijgewerkt: maandag 18:43 uur

ROTTERDAM – Vrijdag 30 december omstreeks 09.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeluk met gevaarlijke stoffen aan de Botlekweg in Rotterdam.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen troffen zij bij Firma Kemira een opslagtank aan waarbij opwarming van een gevaarlijke stof ontstond. Deze opslagtank bevat een oplossing van water en acrylamide. Door een reactie warmt de gevaarlijke stof op en kan deze vrijkomen uit de opslagtank.

De situatie bij chemiebedrijf Kemira is inmiddels onder controle. De brandweer legde een waterscherm aan om ervoor te zorgen dat damp zich niet kon verspreiden als het toch ontsnapte. Blootstelling aan acrylamide kan leiden tot irritatie aan de ogen en luchtwegen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.