Redactie — 1120 reactie(s) — do 22 februari 2018, 17:33

Opengebroken kluizen aangetroffen in sloot

EDE – Afgelopen week werd de politie gebeld door een alerte buurtbewoner. De melder had namelijk gezien dat een verdacht persoon, een groot voorwerp in een sloot gooide. De melder dacht dat het mogelijk om een kluis zou gaan. Het is een bekende werkwijze van woninginbrekers om gestolen kluizen in sloten te dumpen, nadat ze deze hebben leeggeroofd.

Met deze informatie is de politie samen met de brandweer naar de betreffende sloot gegaan. De brandweer is daar de sloot gaan doorzoeken. Het resultaat? Twee opengebroken kluizen, één kluisdeur en meerdere kleine geldkistjes. In een van de geldkistjes werd een behoorlijke grote antieke muntencollectie aangetroffen. Middels een gestolen paspoort die daar ook werd aantroffen, kon de politie deze muntencollectie linken aan een woninginbraak. Zij hebben de eigenaar in kennis gesteld en hij was dolblij dat hij zijn antieke muntencollectie weer terug had.

Heeft u het vermoeden dat er ook bij u in de buurt kluizen worden gedumpt? De politie dit graag weten zodat zij hier onderzoek naar kunnen doen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons