Logo 112inBeeld

Redactie ongeval 0 reactie(s) wo 04 mei 2022, 21:18

Pizzabezorger komt in weiland tot stilstand na aanrijding met bestelbus in Putten

Laatst bijgewerkt: woensdag 23:28 uur
PUTTEN – Woensdagavond 4 mei heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en een bestelauto op de Houtweg in Putten. Volgens P2000 kwam de 112Melding om 20:11 uur binnen bij de hulpdiensten.

Wat is P2000?

P2000 is een digitaal netwerksysteem dat gebruikt wordt door hulpdiensten zoals politie, brandweer, KNRM en ambulance. Het maakt samen met C2000 deel uit van het Nederlandse alarmeringsnetwerk en is vergelijkbaar met het versturen van een sms via het telefoonnetwerk. Het P2000-systeem maakt gebruik van de frequentie 169,650 MHz.

Veel hulpverleners hebben een pieper, ook wel een pager genoemd. Dat is een draagbare alarmontvanger met een klein beeldscherm. Je hebt vast wel eens een arts of brandweerman met een pager gezien. Als er een incident of situatie is waarbij de aanwezigheid van de hulpdiensten gewenst is, stuurt de meldkamer een bericht naar dit apparaat, zodat de hulpverleners kunnen zien waar ze naartoe moeten. De pieper gaat af en er verschijnt een bericht in het scherm. De berichten zijn niet gecodeerd en kunnen door iedereen ontvangen en gelezen worden.

De P2000-pager reageert als hij een bericht ontvangt met de in het geheugen geprogrammeerde code. De berichten zijn dus een soort sms’jes die zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen, die per dienst en regio kunnen verschillen. De berichten bevatten meestal het soort incident, de locatie, de prioriteit en de gealarmeerde eenheden.

Bij aankomst van de politie en ambulance stond de bestelauto een stuk in het weiland. Ambulancemedewerkers troffen de bestuurder aan op de grond naast het voertuig. Na een behandeling in de ambulance is het slachtoffer voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.

De bestuurder van de bestelbus kwam vanaf een uitrit van een boerderij de Houtweg op en zag daarbij vermoedelijk de bestelauto over het hoofd met een aanrijding tot gevolg.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.