Logo 112inBeeld

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) vr 02 september 2022, 16:51

Plan voor politiebureau voor basisteam op grens Barendrecht-Ridderkerk

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16:51 uur
RIDDERKERK – De politie-eenheid Rotterdam heeft een plan gemaakt om aan de Dierensteinweg in Barendrecht, net over de gemeentegrens met Ridderkerk, een nieuw bureau voor het basisteam Oude Maas te bouwen. Dat heeft de politie-eenheid Rotterdam in een brief aan de burgemeesters van Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard laten weten.

In Ridderkerk blijft de politie voor inwoners makkelijk bereikbaar en vindbaar. De politie is van plan om in de gemeente minimaal één politiepost in te richten, op een centrale plek in Ridderkerk en het liefst gecombineerd met de werkplek van de gemeentelijke boa’s.

Nu nog is het basisteam Oude Maas gehuisvest op twee locaties: aan de Kievitsweg in Ridderkerk en in Rotterdam-Hoogvliet. Al sinds 2017 heeft de politie de wens het basisteam onder één dak te huisvesten. Het basisteam Oude Maas omvat de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Rotterdam-Hoogvliet en Pernis.

Volgens de politie biedt de nieuwe plek verschillende voordelen ten opzichte van de huidige situatie. Het nieuwe bureau ligt centraal in het werkgebied, op de grens van de twee grootste gemeenten. Voordelen zijn ook de de ligging aan de drukbereden Dierensteinweg, wat de zichtbaarheid vergroot, en de nabijheid van de op- en afritten van de snelweg. Verder gaan door de nieuwbouw de exploitatiekosten omlaag en kan een energieneutraal gebouw worden gerealiseerd.

Het plan voor nieuwbouw voor het basisteam Oude Maas moet nog worden voorgelegd voor besluitvorming binnen de landelijke politie-organisatie.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.