Redactie overig 0 reactie(s) za 22 oktober 2022, 6:01

Politie houdt grote verkeerscontrole in het buitengebied van Ede, 11 automobilisten teveel gedronken

Laatste update: 22 okt 2022 16:09 uur

LUNTEREN / DE VALK – De politie heeft vrijdagmiddag en vrijdagavond een grote controle gehouden in het verkeer. In het buitengebied van de gemeente Ede controleerde de politie voornamelijk op snelheid en alcohol. Ongeveer 1600 blaastesten werden uitgevoerd. In de middag werd al gecontroleerd op industrieterrein De Stroet in Lunteren en in de avond onder meer op de Lage Valkseweg.

In een paar uur was het al meerdere keren raak. Elf automobilisten hadden in totaal te veel gedronken, bij één van hen werd het rijbewijs ook ingevorderd. Eén van hen reed zelfs onder invloed en zonder geldig rijbewijs.

Daarnaast werden meerdere bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, mobiel bellen, technische gebreken aan voertuigen, negeren stopteken, geen gordel dragen, en door rood rijden.

Ook op de maximum snelheid werd gecontroleerd en werden meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Tot slot werd ook een persoon aangehouden omdat hij in bezit was van vuurwerk en een vuurwapen. Aldus de wijkagent van Lunteren (Petra).

Zo’n 25 agenten van de politie deden mee aan de controle, ondersteund door Team Verkeer. Drie motorrijders, twee onopvallende eenheden en een zogeheten SIV ( Audi ) gingen waar nodig ook achter auto’s aan om een stopteken te geven.

Zeker hier in het buitengebied gebeuren veel ongelukken waarbij bestuurders te veel hebben gedronken, vorig weekend nog in Harskamp waar een bestelbus op de Westenengseweg op een boom botste en een dag later het dodelijke ongeval aan de Edeseweg aldus een buurtbewoner die de controle van de politie aan het bekijken is.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons