Logo 112inBeeld

Redactie misdaad 0 reactie(s) zo 03 september 2023, 16:41

Politie schiet banden lek bij wilde achtervolging rond Nijkerk en Harderwijk

NIJKERK / HARDERWIJK – De politie heeft een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden na een dollemansrit die begon in Nijkerk en via Harderwijk eindigde bij Strand Horst. De politie probeerde de bestuurder onder meer tot stoppen te dwingen door de banden van zijn voertuig lek te schieten.

Het begon allemaal toen agenten om 2.15 uur in de nacht een auto op de A28 bij Nijkerk spotten, die als gestolen geregistreerd stond. De automobilist werd gesommeerd om de politie te volgen, maar hij besloot om er vandoor te gaan.

Een achtervolging volgde, onder meer door Harderwijk, waarbij de man volgens de politie levensgevaarlijke capriolen uithaalde. Zo reed hij met zeer hoge snelheid en ramde hij een politieauto. Om de man tot stoppen te dwingen, trokken agenten zelfs hun wapens. Daarmee schoten ze op de banden van de auto.

Ondanks een lekke band reed de man door en reed dwars door een slagboom bij Strand Horst. Het voertuig belandde vervolgens in een greppel. De man stapte vervolgens uit en stak rennend de A28 over. Kort daarna werd hij ingerekend.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.