Logo 112inBeeld

Redactie 112 0 reactie(s) do 12 november 2020, 17:08

Politieauto betrokken bij aanrijding in Mariënberg

Laatst bijgewerkt: maandag 17:28 uur

MARIËNBERG – Een politieauto is vanmiddag tijdens een spoedrit in botsing gekomen met een personenauto. Daarbij raakten drie personen gewond. De botsing vond rond kwart over vier plaats op de kruising van de Hardenbergerweg en de Tweede Elsweg in Marienberg. Hoe de twee auto’s met elkaar in botsing kwamen is nog onduidelijk, de politie onderzoekt dit.

Meerdere omwonenden vertellen dat beide voertuigen op de Hardenbergerweg in de richting van Marienberg reden. Volgens hen ging het mis toen de politieauto het verkeer bij de kruising probeerde te passeren door via de andere rijbaan de tussengeleiders en het verkeer voorbij te gaan. Op dat moment zou de personenauto namelijk uit die rij verkeer zijn gekomen om linksaf te slaan naar de Tweede Elsweg.

Of deze strekking inderdaad klopt kan de politie nog niet bevestigen. “De collega’s waren met spoed onderweg naar een melding, en hebben daar een aanrijding gehad. Hoe dit kon gebeuren zal onderzoek moeten uitwijzen”, verteld politiewoordvoerster Marloes Ballast. De politieauto botste in de linkerflank van de Renault Captur. Beide voertuigen schoten na het ongeval over een fietspad, door een heg, en kwamen in de voortuin van een woning tot stilstand.

Omwonenden en omstanders verleenden direct eerste hulp. Andere hulpdiensten kwamen in grote getalen naar de plek van het ongeval. De eerste ambulance arriveerde volgens een omwonende zo’n 25 minuten na het ongeval. Een Rapid Responder -een solo ambulanceverpleegkundige- was al wel sneller ter plaatse. Omwonenden vertelden van de politie te hebben gehoord dat de politieauto onderweg was naar een melding van een reanimatie, wat zou kunnen verklaren waarom de ambulances langer onderweg waren. Dit kan nu nog niet bevestigd worden.

In de politieauto zaten twee politieagenten. Zij raakten licht gewond en werden ter plaatste behandeld. Eén van hen werd wel per schepbrancard een ambulance ingebracht. Maar vervoer per ambulance bleek uiteindelijk niet nodig te zijn voor de politiemensen. “De collega’s zelf zijn er met lichte verwondingen vanaf gekomen. De bestuurster van de auto moest wel voor controle naar een ziekenhuis”, aldus Ballast. De automobiliste werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Rondom de tuin is het een flinke ravage. De plek is ruim afgesloten, en de e Hardenbergerweg is voorlopig dicht voor het andere verkeer. De politie doet ter plekke onderzoek naar het ongeval. “De VOA, dat is de verkeersongevallenanalyse, doet onderzoek. Dat is standaard bij een aanrijding met letsel. Dit wordt door een andere eenheid gedaan om het onafhankelijk te houden”, aldus Ballast. Wanneer het onderzoek is afgerond zullen de auto’s worden geborgen uit de voortuin, en de resten worden opgeruimd.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.