Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 17 september 2021, 14:18

Prikbus aanwezig bij kermis in Hengelo ondanks bezwaar 

Laatst bijgewerkt: vrijdag 14:18 uur
HENGELO – Op vrijdag 17 september was in de buurt van de kermis in Hengelo een prikbus aanwezig. Aanwezige op de kermis konden een vaccinatie halen. Hier werd ook veel gebruik van gemaakt. Een vrouw spande een kort geding aan om de mobiele coronavaccinatie op deze locatie te verhinderen. Zij vreesde dat mensen – en met name jongeren– zich ongeïnformeerd en onder invloed van drank, drugs of groepsdwang zouden laten vaccineren.

Tijdens de zitting zei GGD Twente dat daarvan geen sprake zal zijn. De bus is bedoeld als laagdrempelige informatie- en vaccinatiepost. Daar gaat de GGD zorgvuldig te werk, bij twijfel wordt er niet gevaccineerd. De post komt niet op de kermis zelf, maar in het overloopgebied tussen de twee kermisterreinen in de stad, aldus de GGD.

De kortgedingrechter wees de vorderingen van de vrouw af. Daarmee is voor GGD Twente de weg vrij om tussen vrijdagmiddag 17 september tot en met zaterdag 18 september de prikbus te parkeren in de Hengelose binnenstad.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112inBeeld
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.