Redactie — 1120 reactie(s) — di 11 mei 2021, 15:57

Rechercheteam start onderzoek naar geweld tegen politie tijdens demonstratie in Barneveld

BARNEVELD – Een rechercheteam van de politie (bestaande uit 4 rechercheurs, eventueel uit te breiden indien nodig) is een onderzoek gestart naar geweld tegen de politie tijdens een demonstratie op 8 mei 2021 (die verboden was). Tijdens de demonstratie zijn politie-agenten belaagd met stokken, stenen en stalen pijpen die vooraf meegenomen waren.

Tegen meerdere agenten is geweld gebruikt; zo is één agent tegen het hoofd geschopt en gewond geraakt. Hoewel op de dag zelf niemand is aangehouden, is er wel direct foto- en filmmateriaal verzameld en zijn er getuigen gesproken. Vanuit het publiek worden er nog steeds beelden aangeleverd en daar is de politie blij mee.

Filmbeelden
De politie gaat deze beelden bestuderen en bezien in hoeverre er personen in beeld komen die zichtbaar strafbare feiten hebben begaan. Eerst worden medewerkers van de politie gevraagd mee te kijken in de hoop dat personen worden herkend. Wanneer er dan nog personen onbekend zijn, zal het publiek worden gevraagd mee te kijken.

Uiteraard hoeft het niet zover te komen. We roepen dan ook betrokkenen op zich te melden bij de politie.

Oproep
Mocht u nog filmbeelden hebben, dan kan u deze aanleveren via deze link. Andere tips zijn welkom op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Optreden politie
Los van dit onderzoek wordt, zoals gebruikelijk ook het optreden van de politie geëvalueerd. Het incident op het zebrapad in Barneveld ten tijde van de demonstratie, wordt door een ander team onderzocht. Er is inmiddels contact met de betrokken voetganger en er zijn / worden afspraken met deze betrokkene gemaakt.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons