Redactie algemeen 0 reactie(s) za 18 september 2021, 2:17

Ruim 300 bekeuringen tijdens grootschalige Openbaar Vervoer controle metrostation Capelsebrug

ROTTERDAM / CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Enkele honderden reizigers hebben bij elkaar ruim 300 bekeuringen ontvangen tijdens een grootschalige Openbaar Vervoer controle op het metrostation Capelsebrug. Handhavers en de politie hadden een grootschalige controle opgezet om te controleren op het gebruik van mondkapjes en zwartrijden. Dat niet iedereen de regels naleeft bleek wel uit het bizarre aantal bekeuringen.

Handhavers van de RET schreven al bijna 300 euro bekeuringen uit, een aantal van de gecontroleerde personen kregen meerdere bekeuringen. Vooral het niet, of niet correct dragen van een mondkapje werd flink genegeerd. Een ruime meerderheid van de bekeuringen werd voor het mondkapje uitgedeeld.

Reizigers wisten niet wat hen overkwam op het metrostation. Een heel leger aan Handhavers van de RET en de politie zorgden voor een totale controle in de metrostellen. Iedereen die zich niet hield aan de voorschriften werden uit de metro gehaald. Een aantal jongeren waren wat minder sportief en hebben flink wat onrust veroorzaakt. Één van de jongeren is door de agenten aangehouden nadat hij weer terug keerde naar het metrostation waar hem dit eerder was verboden.

Het gebruik van mondkapjes is ook na volgende week in de rijtuigen verplicht. Het mondkapje mag op de stations wel af. Hier hebben de handhavers vandaag ook voor gewaarschuwd.

Let op : Om uw mailbox niet te overspoelen met updates adviseren wij u om de tekst in deze mail te gebruiken als eerste informatie, wanneer u op een foto klikt vindt u bij de foto’s de laatste informatie en updates.

Het kan zijn dat wij nog geen afspraken met uw organisatie zijn overeengekomen, u kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting

Volg ons

Volg ons